wonen tussen maas en waal

Appelhoek ligt in het Gelderse Alphen, in de gemeente West Maas en Waal. Dit is het veelbezongen Land van Maas en Waal. Een trotse omgeving met evenzo trotse bewoners. Wat wonen in Appelhoek zo bijzonder maakt, is op de eerste plaats de streek. Hier wil je niet weg. Wie blijft, wil wonen in een huis dat eigen voelt, waar je thuis bent.

Dijken en uitzichten
De verbondenheid op deze plek is groot. De impact van het water ook. Hoe je het ook bekijkt, de invloed ervan druppelt in alles door. De rivieren, dijken en uiterwaarden, hoe mooi en rijk ze ook zijn, zijn ook bepalend voor de natuur, de omgeving en elke ontwikkeling die er plaatsvindt.
Wie hier wandelt en kuiert geniet van de dijken en de uitzichten. De uiterwaarden, windmolens en sluisgebouwen. De weidsheid als het water laagstaat en het indrukwekkende beeld van hoog water. Het hoort bij het wonen hier.

wat ’n omgeving!

Ongeacht of je hier fietst of wandelt, het is eenvoudig om jezelf even kwijt te raken in de pracht van het Land van Maas en Waal. Dat is rijkdom. Mede door de weidsheid is dit een plek waar veel gerecreëerd wordt. Op de kronkelende paden parallel langs de rivier komen fietsers en wandelaars langs, dagjesmensen of dorpsbewoners. Over de dijk kom je langs de dorpen en zie je de fruittelers en boerenbedrijven.

hier is het vrij en open

De gemeente heeft bovendien een aantrekkelijke woon-werk klimaat. Voorzieningen als scholen, dorpshuizen en sportvelden zijn in de kernen uitstekend geregeld. De streek zelf vertelt uitgebreid over haar relatie met de omliggende natuur en het water in het bijzonder. Bijvoorbeeld in het museumstroomgemaal De Tuut in Appeltern. In de windmolens. De verschillende festivals en kunstuitingen in de streek.

We helpen je graag verder!

Hans Janssen Makelaars
St. Canisiussingel 19 
6511 TE Nijmegen
www.hansjanssennijmegen.nl